FFF ( klubben)

Da er vi godt på vei inn i det nye året. Det betyr nye muligheter og nye søknader. Fra i år av må enkelte, eller rettere skrevet alle betale for fysioterapi. Så det skal nå opparbeides to frikort, heldigvis, men samtidig uheldigvis er jeg godt i gang. FFF klubben, er kjent for noen og andre ikke. Det står for «frikort før februar». Kanskje jeg skal prøve meg på TFFF. To frikort før februar. Bortsett fra søknader skal jeg ikke fokusere så mye på det som omhandler sykdom, en blir til slutt en kasteball rundt i systemet. Til slutt så må en innse at en ikke kan få alle svarene en drømmer om, for noen svar finnes ikke. Enda.

Jeg har lest mye i det siste på Facebook, der enkelte skriver om hvordan regjeringen skal gjøre det vanskeligere for de som har utfordringer. Dette er ingen blogg om dette temaet, rett og slett fordi jeg syntes det har en viss negativ innvirkning på hvordan en ser på samfunnet og sist men ikke minst denne siden. Samtidig vekker urettferdighet et visst engasjement.

Fra 1. Januar dette år, er jeg blitt «erklært» ung ufør. Det er denne kampen jeg har referert til i tidligere poster. Noen vil si det er stille før stormen, men det har seg slik at det kan utarte seg i etterhånd også. Paradoksalt nok har jeg startet et enkeltmannsforetak i enhetsregisteret. For det er det eneste jeg vil, er å øke min arbeidsevne. I tidligere forretningsmodeller ( osterwalder) har jeg hatt fokus på å reise til kunde, men etter 4 avslag på sertifikat blir kundene nødt til å komme til meg. Før det må jeg flytte. Det er blitt prioritet #1, så skal jeg arbeide med forretningsplan, fra flere pensumsrelaterte perspektiver i mellomtiden. Det er greit å ha noe håndfast å relatere seg til. Det å få en gradvis nedsatt funksjonsevne har for meg også blitt en slags identitetsproblematikk, da jeg ikke har mulighet til å engasjere meg i alle referansepunkter jeg tidligere har kunnet. For hvis jeg ikke vil jobbe med IT, hva og hvem er jeg egentlig da? Det er nå jeg faktisk begynner å kjenne på at jeg savner studiene og tryggheten. Mens tiden gikk fort på Høgskolen i Sørøst- Norge har tiden samtidig fryst i tid, jeg tenkte hele tiden at det var så mye igjen. Plutselig var jeg ferdig.

» hey I got some new shoes and suddenly everything is alright» 

Apropos «sko» så har jeg hentet nye sko hos ortopeden. De har reist lenge og langt, men fra England kom de plutselig til meg…. Jeg kan ikke si at de er så fine, de føles ut som noen slalomsko, noe mer skal jeg ikke si. Og igjen over til frikort, jeg var hos øyenlegen i dag, da ble det også en del utgifter. Førstemann til frikort!

Om fem dager skal jeg egentlig til Kysthospitalet igjen, men jeg har fortsatt ikke bestemt meg. Ringte legen der og pratet lenge med han, prøvde å lure ut noen meninger han hadde om at jeg skulle komme tilbake eller ei. Legen mente at det måtte jeg finne ut av selv, men hva om jeg ikke klarer å finne ut av ting? Hvordan skal jeg vite hva som er best for meg?

I hele kveld har jeg sittet og bladd i ark på ark for å finne et dokument, jeg har nemlig funnet ut at jeg kan ha krav på grunnstønad. Ikke lett å finne ting en ikke vet, men jeg skal gjøre et forsøk. En må jo ikke gi seg, for det er rettferdigheten jeg snakker om.

Fra rettferdighet til noe annet, så har jeg sett på noen leiligheter. Vi har et stort ønske om å komme oss inn på boligmarked , som folk flest. Jeg håper på å få en mer tilrettelagt leilighet som også er funksjonell slik at jeg får økt arbeidsevnen.

Vel det var noen og ikke så få ord fra meg. Hva er ditt nyttårsforsett? Mitt er å ha det mer gøy, rett og slett. Hva det innebærer er litt diffust i grunn.

Ps. mer info om enkeltmannsforetaket kommer så fort jeg har fått organisasjonsnummer.

mvh Belinda

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s