Hei!

13903341_10157300830000370_530646493394040278_n
Velkommen til en side der jeg diskuterer ulike aspekter i et liv med nedsatt funksjonsevne. Noen oppturer og noen nedturer, der jeg kjemper for mine rettigheter i et tungrodd byrokrati. Jeg heter Belinda, 31 år, er halvt finsk og halvt karibisk.

Er født i Norge, har to halvbrødre. Bor i et bitte lite hus i tønsberg, har kjæreste og en Bichon Frise.

Etter fullført Bachelor i informasjonsteknologi og entreprenørskapsledelse ved Høgskolen i Vestfold i 2015 ble jeg overført til Fønix kompetansesenter igjen. Der kom vi frem til at min helse er såpass ustabil, slik at inntjeningsevnen er relativ lav. Prosjektet jeg jobbet med ble lagt på “is”. I forbindelse med et entreprenørskapsprosjekt om digital kompetanse kom jeg og noen studentkollegaer i kontakt med Seniornett, vi ble tilbudt å være it- instruktører. Det takket vi selvsagt ja til. Nå arbeider jeg fra tid til annen som frivillig instruktør hos Seniornett, der avholder jeg enkle it-kurs for senior. Jeg er elsker av å lære bort og er opptatt pedagogiske aspektet i kursene jeg holder. På denne siden vil jeg legge ut utdanningsmateriell, jeg og også kjæresten min har laget.

Historien min er kompleks ,det er også den medisinske situasjonen jeg befinner meg i. Jeg lever med en sjeldent syndrom, Nail patella syndrome . Dette innebærer for meg at jeg har store smerter i ryggen, nervopatiske smerter i bein og armer. Dette skyldes underutvikling grunnet tilstanden.

For å komme meg rundt reiser jeg rundt i en alpine Invacare scooter. Og tommi, hunden er alltid med. Har også manuell rullestol, men kommer ikke så langt med den alene. Det må strukturelle endringer til, så jeg er nesten kosntant i en slags “søke, klage, søke” igjen fase. Å være syk har for meg blitt en sport. Det ligger noe i uttrykket, en skal være frisk for å være syk.

Akkurat nå forsøker jeg å bedre min funksjonsevne slik at jeg kan få mindre smerter og mer livskvalitet. Jeg drar fra lege til lege, spesialist til spesialist.Det er de små tingene som gjelder. Jeg bruker en Hepro arbeidstol for å komme meg rundt i leiligheten, har en manuell, samtidig så kommer jeg meg ikke opp på hems eller kan jeg rulle overalt. Jeg ønsker å flytte i en tilpasset bolig, ønsker å ta billappen slik at jeg kan være mer selvstendig, besøke venner og sist og ikke minst jeg vil sette liv i prosjetene mine. Dette er  en slags dokumentasjon, et innblikk og en reise for å bryte isolasjon.

Når jeg er friskere skriver jeg, ellers er jeg ikke så god på å sitte skrive på pc lenger. Greit å ha en unnskyldning for å være litt » lat «.

 

 

tomm4

tommi and the bananas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s